A l l o g g i o

Vrijbuiter

Met de tjalk Vrijbuiter zeilen we door de Zeeuwse delta en verder. We varen een groene en creatieve koers. In 2023 hebben wij de vervuilende dieselmotor uit het schip laten halen en vervangen voor een systeem met elektromotor en accu's. De komende jaren zullen wij de Vrijbuiter steeds verder verduurzamen.
Behalve charterschip is de Vrijbuiter ook vrachtschip (goederentransport op de kracht van de wind in de zeilen!). In samenwerking met het Nationaal Park Oosterschelde organiseren wij speciale meezeiltochten met gids, waarbij de natuur van de Oosterschelde centraal staat. En in samenwerking met Brogum organiseren we avondzeiltochten met live-muziek van bijzondere muzikanten of bands op het dek.
We hebben de Vrijbuiter omgebouwd tot een schip met een authentieke en gastvrije uitstraling. Er is een groot gezellig leefruim met open keuken en zelfs een podium met piano. Naast vrachtruim is het een fijne huiskamer om na een mooie dag zeilen nog wat na te praten of muziek te maken. De Vrijbuiter is een goede zeiler en we vinden het leuk om samen met de gasten het uiterste uit het schip te halen.

Meezeilen

Iedereen kan meezeilen op een van de zeilschepen voor een zeiltocht van enkele uren tot een dag, ervaring is niet vereist. De zeiltochten met een historisch schip zijn kleinschalig, avontuurlijk en leerzaam. In de agenda staat per dag aangegeven welke schepen er varen, de soort tocht en de afvaart en aankomst haven met de tijden. Als u uw keuze gemaakt heeft reserveert u direct online door in de agenda de tocht aan te klikken en uw gegevens in te voeren. Betaling kan vooraf of aan boord. Na de reservering ontvangt u in de mail uw voucher. Mocht de tocht niet door gaan dan ontvangt u altijd uw geld terug.

Voor de komende maanden hebben we een gevarieerd meezeilprogramma. Reserveer eenvoudig via de kalender

X