A l l o g g i o

Noorderlicht

Een zeiltocht op de klassieke Colin Archer "Noorderlicht" is een geweldige en unieke ervaring!
De Colin Archer, een fraaie en snelle boot, is genoemd naar zijn ontwerper. Het eerste ontwerp van de hand van scheepsarchitect Colin Archer was de 'Fram'. Hoewel Colin Archer bekend stond om het ontwerpen van zeewaardige reddingsboten en loodsjollen, is hij begonnen met het bouwen van jachten. Archer bouwde in zijn leven zo'n 70 jachten, 60 loodsboten, 14 reddingsboten en 72 andere boten.
Op onze Colin Archer Noorderlicht wordt met een kleine groep gasten gevaren rondom de eilandjes van het Veerse Meer. Deze tocht is er voor iedereen die van gezelligheid houdt of voor mensen die juist in stilte willen genieten van het uitzicht en de mooie Zeeuwse luchten. Gasten kunnen lekker relaxen aan boord. De actieveling kan de schipper en matroos helpen met bijvoorbeeld het voor anker gaan of het hijsen van de zeilen. Een tussenstop voor lunch op eiland "de Haringvreter" of "Stad Veere" behoren tot de mogelijkheden. Bij ruw "weer en wind" is het Veerse Meer een beschutte plek om te zeilen.
Het Veerse Meer is hét watersportgebied voor Walcheren en wijde omgeving. Door de opening in de sluis aan de oostzijde is het water in het Veerse meer niet alleen zouter maar ook schoner geworden. En dat is fijn voor mens en dier. In het meer liggen 17 eilanden, waarvan 5 speciaal voor vogels. Ze kunnen er rusten, eten en broeden. Alleen al op het eilandje De Haringvreter komen elk jaar 40.000 smienten, nonnetjes, brilduikers en middelste zaagbekken uit Scandinavië en Noord-Rusland voorbij.

Meezeilen

Iedereen kan meezeilen op een van de zeilschepen voor een zeiltocht van enkele uren tot een dag, ervaring is niet vereist. De zeiltochten met een historisch schip zijn kleinschalig, avontuurlijk en leerzaam. In de agenda staat per dag aangegeven welke schepen er varen, de soort tocht en de afvaart en aankomst haven met de tijden. Als u uw keuze gemaakt heeft reserveert u direct online door in de agenda de tocht aan te klikken en uw gegevens in te voeren. Betaling kan vooraf of aan boord. Na de reservering ontvangt u in de mail uw voucher. Mocht de tocht niet door gaan dan ontvangt u altijd uw geld terug.

Voor de komende maanden hebben we een gevarieerd meezeilprogramma. Reserveer eenvoudig via de kalender

X